Kripto Paralar Güne Nasıl Başladı? Bitcoin Fiyat Analizi 24.06.2024

Kripto paralar yeni haftaya nasıl başlıyor? BTCTurk hack olayının piyasaya etkisi nasıl oldu? itcoin, Ethereum, Lunc, AVAX ve dahası hakkında önemli verilere bir göz atalım.

BTCTurk’e Siber Saldırı Şoku

Türkiye’nin en büyük kripto para borsası BTCTurk siber saldırıya uğradığını duyurdu. Kripto para analistlerinin yapış olduğu değerlendirmede BTCTurk siber saldırı sonucunda yaklaşık 55 milyon dolarlık bir zarar olduğunu iddia ettiler.

Bu arada Binance CEO’su Richard Teng twitter hesabından konu ile ilgili açıklama yaptı. BTCTurk’e yardımcı olduklarını ifade eden Binance CEO’su çalınan fonlardan şimdiye kadar 5,3 milyon dolarlık kısmının dondurulduğunu belirtti.

Kripto Paralar Yeni Haftaya Düşüşle Başladı

Yeni haftaya kripto paralar negatif bir görüntüyle başlıyor. Bitcoin 62.000 dolar seviyesine doğru gerilerken altcoinlerde de düşüş hakim. Özellikle LUNC tarafında hafta sonu da devam satış dalgası sürüyor ve bugün de yüzde 5’lik kayıp söz konusu.

bitcoin grafik analizi, güncel bitcoin yorumu, teknik analiz

Şimdi gözler Bitcoin’in 60k üzerinde tutunup tutunamayacağında olacak. Önümüzdeki saatlerde satışların bir miktar daha devamı BTCUSD’nin 60k seviyesini test etmesi beklenebilir.

Asya borsalarında yaşanan düşüşler kripto para piyasalarına da sırayet etmiş gibi görünüyor. Çin’de yüzde 2ye yaklaşan değer kaybı, Tayvan borsasında benzer bir kayıpla yüzde 1,7 düşüşle yeni haftaya başladık. Avrupa ve Abd tarafında ise durum sakin. Yine Borsa İstanbul tarafında da ekstrem bir hareket yok.

Dogecoin yüzde 4, AVAX yüzde 3, ethereum yüzde 3 düşüşle Lunc’u takip ediyor.

Piyasalarda BTCTurk siber saldırı girişiminin sonuçları merak edilmekte. Henüz net olarak ne kadarlık bir kaybın olduğu açıklanmadı. Ancak analistler siber saldırı sonucu oluşan kaybın 55 milyon dolar civarı olduğunu iddia ediyor. Diğer taraftan da Binance CEO’su çalınan fonlardan 5,3 milyon dolarlık kısmın bloke edildiğini duyurdu. Bunun devamı gelecek mi totalde nasıl bir kayıpla sonlanacak ve bunun piyasalara yansıması ne yönde olacak merak ediliyor.

Eğer kripto paralar ile beraber hisse senedi piyasasını da takip ediyorsanız ilginizi çekebilecek içerikler hazırladık. Son 1 yılda en çok kaybettiren hisseler listesi sizler için oluşturuldu. Dilerseniz göz atabilir ve bu hisseler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dikkat: Burada paylaşılan içerikler hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İlginizi Çekebilir:Katılım Endeksi Nedir? Borsada Katılım Endeksine Uygun Hisseler
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kontrolmatik yeni iş ilişkisi kontr hisse
Kontrolmatik 8,1 Milyon Euro Tutarında Yeni İş İlişkisini Duyurdu
TÜPRAŞ hisse senedi yorum ve analizleri
TUPRS Hisse Analizi, Güncel TÜPRAŞ Yorum ve Beklentileri 2024
Borsa neden düşüyor, ne zaman yükselir?
Borsa Neden Düşüyor, Ne Zaman Yükselir? Detaylı Borsa Analizi
katılım endeksi nedir, hangi hisseler katılım endeksine girebilir
Katılım Endeksi Nedir? Borsada Katılım Endeksine Uygun Hisseler
CANTE bedelsiz tarihi netleşti,cante hisse senedi bedelsiz bölünme tarihi
CANTE Bedelsiz Bölünme Tarihi Belli Oldu. İşte Detaylar
ODAŞ Elektrik 97 milyon lot cante hissesi sattı
ODAŞ Elektrik, 597 Milyon Lot CANTE Hissesi Sattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları