Son Dakika: EREGL Altın Rezervi Keşfetti – Güncel Hisse Yorumu

Bir son dakika haberi ile karşınızdayız. Piyasa açılışı öncesinde Erdemir’den önemli bir kap bildirimi geldi. Buna göre bağlı ortaklıklardan Ermaden yeni bir altın rezervi keşfetti. Ereğli hisse senedi ne olur? Altın bulan Ereğl hisse senedi bugün tavan olur mu?

Erdemir Altın Madeni Rezerv Keşfi

Sabah saatlerinde EREGL yatırımcılarını heyecanlandıran bir kap bildirimi geldi. Erdemir’den KAP’a yapılan açıklamaya göre, bağlı ortaklığı Erdemir Madencilik’e ait sahada altın madeni bulundu. Hatırlatmakta fayda var ki Erdemir Madencililk paylarının yüzde 90’ı EREGL’ye ait. Yatırımcıları daha fazla heyecanlandırmadan direkt kap bildirimini sizlerle paylaşalım. KAP’a yapılan bildirim şu şekilde;

Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden) uhdesinde bulunan ve Sivas ili sınırlarında yer alan maden sahasında altın madenine rastlanmıştır. Bu kapsamda, olası rezerv miktarının ölçümlenebilmesi amacıyla Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) standartlarında rezerv tespit çalışmalarının başlatılmasına ilişkin karar verilmiştir.

Konuya ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Şimdi merak edilen konu ise EREGL hisse fiyatının bundan nasıl etkileneceği.

Altın Rezervi Keşfinin EREGL Hisse Senedine Etkisi Ne Olur?

ağlı ortaklığın altın madeni keşfetmesinin EREGL hisse senedinde gaplı bir açılış beklentisine yol açtı. Bazı yatırımcılar %5’e yakın GAP ile hissenin işlem görmeye başlamasını beklerken, bazıları ise direkt hissenin tavan açmasını bekliyorlar.

Denge fiyatı oluşmaya baladı. Şu an için %3’e yakın yukarı yönlü bir açılış olacak gibi görülmekte. Piyasa açılışı sonrası güncel rakamları sizlerle paylaşacağız.

EREGL Hisse Senedi Seans içi Güncelleme

Sabah paylaşımımızda EREGL tavan olur mu sorusunun cevabını arıyorduk ancak hisse güne yataya yakın bir pozitif havada başladı. Öğle saatlerinde ise toparlanma eğilimi içerisinde. Borsa geneli bugün için yatay ve aşağı yönlü hareket ediyor. Kapanışa doğru hangi fiyattan kapanış olacağı önemli. Daha önce de belirttiğimiz üzere burada rezervin büyüklüğü önem taşıyor. Bu büyüklük hakkında şu anda elimizde bir veri yok. Ancak muhtemelen patron ve yönetimin bu konu hakkında bilgisi az da olsa vardır. Dolayısı ile bugün derinlik izlemekte fayda var.

Eğer OYAK tarafı alıcılı ise Erdemir Maden büyük bir rezerv keşfi yapmış olabilir. Şu an için bakıldığında 10 milyon lotu aşan bir OYAK alımı mevcut. Dolayısı ile kapanışa doğru neler olacağı merak konusu. Ancak bizim yukarı yönlü beklentimiz sürüyor.

İlginizi Çekebilir:Smart Güneş Hisse Yorumları, SMRTG Hisse Analizi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fitch Türkiyenn kredi notunu yükseltti
Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti. Piyasaları Nasıl Etkiler?
katılım endeksi nedir, hangi hisseler katılım endeksine girebilir
Katılım Endeksi Nedir? Borsada Katılım Endeksine Uygun Hisseler
GESAN hisse senedi yorumları, güncel analiz ve beklentiler
GESAN Hisse Analizi, Güncel GESAN Yorum ve Beklentileri 2024
ASTOR hisse analizi, ASTOR Enerji güncel yorum ve beklentiler
ASTOR Enerji Yorumları, ASTOR Hisse Analizi, Şirket İncelemesi
Hektaş bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Süreç ile ilgili merak edilenler
HEKTAŞ (HEKTS) Bedelli Sermaye Artırımı İçin SPK’ya Başvurdu
tarım dışı istihdam ne demek, ne zaman açıklanır piyasaları nasıl etkiler
Tarım Dışı İstihdam Nedir? NFP Verisi Piyasaları Nasıl Etkiler?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları