Trump Bitcoin ile İlgili Dikkat Çeken Açıklamalarda Bulundu

Gece saatlerinde bitcoin ve kripto para piyasaları oldukça hareketliydi. Çünkü ABD eski başkanı ve başkan adayı Trump bitcoin ve kriptolar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Trump’ın yapmış olduğu açıklamalar ve sonrasında piyasada oluşan fiyatlamalar ile ilgili önemli detayları sizlerle paylaştık.

Trump’ın Kripto Paralar ile İlgili Önemli Mesajları

Bitcoin konferansının açılış konferansını yapan Donald Trump, bitcoin ve kripto piyasası ile ilgili oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçimi kazanması halinde bitcoin ile ilgili atılacak adımları açıklayan Trump’ın söylemleri kripto piyasasında büyük yankı buldu.

Biden ve Kamala Harris yönetiminin bitcoin düşmanı olduğunu söyleyen Trump, kendi yönetiminde ise Bitcoin rezerv Gücü kurulacağını söyledi.

Donald Trump, yapmış olduğu açıklamada federal hükümetin elindeki bitcoin rezrvlerinin satılmasına da engel olacağını söyledi.

Kripto para dünyasına çok sıcak bakmayan SEC Başkanı Gary Gensler’in görevine son vereceğini açıklayan Trump, ABD’nin gezegenin kripto başkenti ve dünyanın bitcoin süper gücü olmasını sağlayacak planımı açıklayacağını ifade etti.

Trump, ”ABD dünyanın en büyük Bitcoin Madencilik Gücü olacak” dedi. ”Hiçbir zaman Bitcoinlerinizi satmayın.” diyen Donald Trump, ”Bitcoin ve kripto paralar beklentilerinizin de ötesinde bambaşka noktalara çıkacak, bitcoin aya gidecek” vb. söylemleri ile dikkat çekti.

Trump, bitcoin yatırımcılarına seslendi ve eğer bu seçimi Biden-Harris yönetimini kazanırsa ”hepiniz yok olacaksınız” dedi. Bitcoin’e ve kripto paralara karşı Harris yönetiminin acımasız ve vahşi olacağını ifade eden Trump konuşması ile eşzamanlı bir bağış toplama etkinliği düzenledi ve toplanan bağış tutarı 850bin dolara yaklaştı.

Trump’ın Açıklamaları Sonrası Bitcoin ve Kripto Fiyatlamaları

Başkan adayı Trump’ın açıklamaları oldukça etkiliydi. Bu nedenle kripto paralar tarafında ve bitcoin tarafında etkisinin de yüksek olması bekleniyordu. Konuşmalar sırasında BTCUSD bir ara 69 bin dolar seviyesini zorlasa da 70k seviyesini aşamadı. Kripto para birimlerinde de yüzde 3’ü aşan yükselişler yaşandı. Ancak bu hareketlerin bir çoğu kalıcı olmadı.

Şu sıralarda bitcoin 67 bin dolar civarında fiyatlanmaya devamediyor. Önümüzdeki günlerde bu açıklamaların etkilerini izlemeye devam etme ihtimalimiz yüksek. Özellikle de Trump’ın seçimi kazanacağına dair anketlerden sinyaller gelmesi halinde BTCUSD ve diğer kripto para birimlerinde yukarı yönlü hareketler yaşanabilir. Tersi durumda ise, yani Trump’ın seçimi kazanma olasılığının azalması halinde ise bitcoin ve kripto paralarda düşüşler yaşanabilir.

Sonuç olarak, Başkan adayı Trump seçilmesi halinde net bir şekilde bitcoini ve kripto piyasasını destekleyeceğini açıkladı. Ayrıca rakip başkan adayının ise kripto piyasasını bitirmek istediğini söyledi. Şimdi Kamala Harris veya Biden tarafından sektör ile alakalı yeni bir açıklama gelir mi merak konusu. Olası yeni açıklamalar piyasalar üzerinde seçime kadar etkili olmaya devam edecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir:Moody’s Türkiye’nin Kredi Notunu 2 Kademe Yükseltti
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ripple mahkemesi 4 yıl sonra bitti, ripple mahkeme sonucu 125 milyon dolarlık ceza
Ripple (XRP) Davası Sonuçlandı: Ceza Tutarı 125 Milyon Dolar
borsada işlem gören tipe dönüşen hisse fiyatı nasıl etkilenir
Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Nedir? Hisse Fiyatına Etkileri
Moody's Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe birden artırdı
Moody’s Türkiye’nin Kredi Notunu 2 Kademe Yükseltti
Biden adaylıktan çekildi, Kamala Harris'i destekleyeceğini açıkladı
Biden Adaylıktan Çekildi, Kamal Harris’i Destekleyecek
spk bedelli ve bedelsiz sermaye artışı onayları
SPK, 5 Bedelsiz ve 1 Bedelli Sermaye Artırımını Onayladı
ağustos ayında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı
2024 Ağustos Ayında Hangi Yatırım Aracı Ne Kadar Kazandırdı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları