Bitcoin’de Yükseliş Sürer mi? Güncel Bitcoin ve Kripto Yorumları

Hafta sonu ABD Başkan adayı Trump’ın kripto paralar ile ilgili dikkat çeken açıklamaları olmuştu. Yeni haftaya başlarken bu açıklamaların etkisinin devam ettiği görülüyor. Öyle ki Bitcoin yeni haftaya 70.000 dolar sınırının hemen altında başlıyor. Gece saatlerinde yüzde 3 yükselen BTCUSD şu sıralarda 69,500civarında fiyatlanıyor. Bitcoin tarafında yaşanan yükseliş, altcoinlere de yansımış görünüyor.

Trump’ın Açıklamaları ve Kripto Para Piyasalarına Etkileri

Bitcoin konferansının açılış konuşmasını yapan ve Bitcoin’e açık desteğini duyuran Trump’ın kripto piyasasında yaana son yükselişte payı büyük. Başkan adayı Trump daha önceden bitcoin ve kriptolarla ilgili olumsuz açıklamaları ile gündeme gelmişti. Ancak seçim stratejisi midir yoksa fikir değişikliği mi bilinmez, bu kez bitcoin ve kripto sektörüne tam destek verdiğini ifade ediyor. Öyle ki yatırımcılara çık bir şekilde ‘Bitcoinlerinizi satmayın, aya çıkacak’ şeklinde bir mesaj bile verdi. Trump’ın kripto ile ilgili ayrıntılı açıklamalarına Trump’ın bitcoin açıklamaları başlığından ulaşabilirsiniz.

Bitcoin’de Yükseliş Sürer mi?

ABD’de bir başkan adayının üstelik seçilme ihtimali olan bir adayın Bitcoin ile ilgili bu kadar çarpıcı açıklamalar yapması krito para sektörünü sırtlamış görünüyor. Bitcoin muhtemelen bu destekle bugün 70K seviyesini aşacaktır. Yine diğer kripto paralarda da bugün bir çoğunda yüzde 3’e yaklaşan yükselişler yaşanıyor. Bitcoin’de 70.000 dolar seviyesinin aşılması halinde altcoinlerde de ufak çaplı bir ralli izleme potansiyeli oluşabilir. Ancak burada Bitcoin fiyatının 70k üzerinde kalıcı olup olamayacağı önemli bir gösterge olacaktır.

Güncel Bitcoin ve Kripto Para Analizleri

Bitcoin tarafında psikolojik anlamda 70K seviyesi öneli bir bölge. İşin daha tekniğine inecek olur isek grafiği açıp bakmakta fayda olacaktır.

Bitcoin haftaık grafik analizi, kripto para teknik analiz 29.07.2024

Bitcoin için haftalık grafiği görüntülediğimizde karşımıza çıkan bazı önemi seviyeler olduğunu söyleyebiliriz. 70K seviyesinin aşılması halinde ilk direnç bölgesi 72K seviyesi olarak izlenebilir. Bu seviyenin de kırılması halinde ise izleyeceğimiz ana direnç bölgesi 74.000 dolar seviyesi olacaktır.

Yaşanacak geri çekilmelerde ise önemli destek noktamızın 64,500seviyesi olacağını söyleyebiliriz. Bu seviye altına kırılım yaşanırsa 62,500 ve bunun da altında yeniden 60Kaltı rakamlar konuşulmaya başlanabilir. Ancak ABD seçim sürecinde seçilme ihtimali yüksek görülen başkan adayı Trump’ın kripto sektörü ile ilgili açıklamaları sonrasında bitcoin ve kripto paralar tarafında sert düşüş beklemek ne kadar doğru orası da ayrı bir konu.

İlginizi Çekebilir:Borsa Neden Düşüyor, Ne Zaman Yükselir? Detaylı Borsa Analizi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borsa neden düşüyor, ne zaman yükselir?
Borsa Neden Düşüyor, Ne Zaman Yükselir? Detaylı Borsa Analizi
borsada işlem gören tipe dönüşen hisse fiyatı nasıl etkilenir
Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Nedir? Hisse Fiyatına Etkileri
Fitch Türkiyenn kredi notunu yükseltti
Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti. Piyasaları Nasıl Etkiler?
Mehmet Şimşek borsa kazançlarının vergilendirilmesi
Mehmet Şimşek’in Borsa Kazançlarına Yönelik Vergi Açıklaması
spk bedelli ve bedelsiz sermaye artışı onayları
SPK, 5 Bedelsiz ve 1 Bedelli Sermaye Artırımını Onayladı
trump bitcoin açıklaması
Trump Bitcoin ile İlgili Dikkat Çeken Açıklamalarda Bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları