Binance, Filistinli Kripto Yatırımcılarının Hesaplarına El Koydu (İddia)

Dünyanın en büyük kripto para borsası ciddi bir iddia ile gündeme geldi. Paxfuldijital para borsası kurucuları arasında bulunan Ray Youssef, Binance borsasının Filistinli kripto yatırımcılarının hesaplarını dondurduğunu açıkladı. Binance yönetimi konu ile ilgili açıklama yaptı. Binance Filistinli yatırımcıların hesaplarına el koydu mu? Hangi hesaplar hangi nedenle donduruldu? Binance CEO’su ne açıklama yaptı? İşte Binance’ın Filistinli yatırımcıların kripto yatırımlarına el koyduğu iddiası ile ilgili dikkat çeken son dakika gelişmeleri..

Binance Borsası Filistinli Yatırımcıların Hesaplarını Dondurdu mu?

Ray Youssef’in dile getirdiği ve kripto para piyasasında şok etkisi oluşturan açıklamaya göre Binance Filistinli kripto yatırımcılarının hesaplarına el koydu. Filistinli yatırımcıların yapmış olduğu itirazlarının da dikkate alınmadığı belirtildi. Filistinli şirketlerin varlıklarını ödemeye yanaşmadığı belirtilen Binance tarafından da açıklama geldi.

Dondurulan Filistinli Yatırımcıların Hesapları ile İlgili Açıklama

Binance borsası yetkilileri konu ile ilgili açıklama yaptı. Yapıla açıklamada tüm Filistinli yatırımcıların hesaplarının dondurulmasının söz konusu olmadığı ifade edildi. İsrail Savunma Kuvvetleri’den gelen talepler doğrultusunda karar aldığı iddia edilen Binance’a kripto dünyasından tepkiler büyüdü. Binance yönetimi bu iddiaları reddetti ve sadece yasa dışı faaliyetlerde bulunan hesaplara müdahale ettiklerini belirtti. Borsa yönetimi kullanıcı sayısı belirtmezken, dondurulan ve el konulan hesap sayısının az sayıda olduğunu bildirdi. Ancak bu az sayıdaki hesabın kaç hesap olduğu hakkında bilgi verilmedi. Yani 5 hesap 500 hesap mı 5000 hesap mı bilinmiyor.

Binance CEO’su Teng ise konu ile alakalı X platformundan açıklamalarda bulundu.

FUD. Yalnızca yasadışı fonlarla bağlantılı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapması engellenmiştir. Bu konuda bazı yanlış açıklamalar yapıldı. Küresel bir kripto borsası olarak, diğer tüm finansal kurumlar gibi uluslararası kabul görmüş kara para aklamayı önleme mevzuatına uyuyoruz. Kullanıcıları platformumuzda nasıl güvenli ve emniyetli bir şekilde işlem yapabilecekleri konusunda eğitmeye devam edeceğiz. En önemlisi, bölgede kalıcı bir barış olmasını umuyoruz.

Binance borsasının ilk ağzından en yetkilisinden gelen açıklamalarda yatırımcıların tedirginliğini ve öfkesini dindirmedi. Gazze’de insanlık dışı saldırılarla binlerce insanı katleden İsrail, Filistinli yatırımcıları da her alanda zor durumda bırakma gayreti içerisinde.

Kripto Fiyatları Etkilenir mi?

Yaşanan olay sonrası kripto para fiyatları zaten ciddi anlamda bir düşüş gösterdi. Bitcoin’de düşüş yüzde 10’a yaklaştı. Bazı altcoinlerde ise kayıpları yüzde 10’u da aştı. Orta vadede çok etkisi olması beklenmese de kısa vadede olumsuz bir haber akışı olduğu açık. Dolayısı ile bitcoin ve kripto tarafında satış baskısı oluşması normal.

Son dönemde gelen bir çok haber akışı kripto paraların merkeziyetsiz olma özelliğini yavaş yavaş kaybettiğini gösteriyor. Çünkü artık kripto para transferleri ve yatırımları da devletlerin talepleri üzerine izlenebilir hale gelmiş durumda. Son olarak İsrail’in talebi doğrultusunda Filistinli yatırımcıların hesaplarına en konulması da bunun apaçık bir örneği. Dolayısı ile bu gelişmeler kripto paralar için olumsuz. Çünkü bitcoin ve kripto paralar önemli bir özellik olan merkeziyetsiz ve takip edilebilirliği zor olma özelliğini yitirmeye başlamış gibi duruyor.

Binance Borsası İsrail Soykırımına Destek Veriyor mu?

Paxful Borsası kurucularından olan ve şu an Noones Ray Youssef’in iddiası ile ortaya çıkan durum Binance tarafından kısmen reddedilse de açıklamalar yeterli görülmedi. Çünkü sonuç olarak bakıldığında İsrail’den gelen talepler doğrultusunda az sayıda da olsa bazı hesaplara el konulduğu ortaya çıkmış oldu. Burada Binance global bir borsa ve hukuk tanımaz İsrail devletinin talepleri doğrultusunda hesap kapaması kendi insiyatifinde bulunuyor. Çünkü ortada uluslararası geçerliliği olan bir karar yok. Dolayısı ile başta müslüman yatırımcılar olmak üzere bir çok kripto para yatırımcısı Binance borsası soykırımcı İsrail’e destek i veriyor diye sorular sormaya başladı.

Açıkçası bu sorunun net cevahbını vermek zor. Ancak yaşanan olay sonrası hem kripto para piyasalarında hem de Binance tarafında güvenilirliğin ciddi anlamda sorgulanır hale geleceği bir gerçek.

Binance Borsası Güvenilir mi?

En güvenilir kripto para borsaları listelerinde çoğu zaman ilk sırada yer alan bir borsa Binance. Bu nedenle güvenilir değil demek zor. Ancak gördüğünüz gibi ortada uluslararası bir mahkeme kararı bile olmadan, bir devletin talebi ile hesabınıza el konulabilme ihtimali var. Bu da Binance borsasının ne kadar güvenilir olduğunun sorgulanması gerektiğine işaret ediyor.

Türkiye bir şekilde bir ülke ile savaşa girse veya Avrupa ve ABD ile farklı bir konuda anlaşmazlığa düşse bu ülkeler Binance borsasından talepte bulunsa hesabınıza bloke konulmayacağının garantisi yok. Dolayısı ile hr ne kadar güvenilirlik anlamında çeşitli kıstasları karşılıyor görünse de, kripto yatırımcılarının dikkati olmaları gerekiyor. Bu sadece Binance için değil. Diğer borsalarda da benzer olaylar yaşanabilir. Bu nedenle bir soğuk cüzdan edinmenizde fayda var.

İlginizi Çekebilir:YEO Teknoloji Enerji İncelemesi, YEOTK Hisse Analiz ve Yorumları
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bedelli sermaye artırımı nedir, bedelli sermaye artışı hisseyi nasıl etkiler
Bedelli Sermaye Artırımı Nedir? Hisse Fiyatını Nasıl Etkiler?
katılım endeksi nedir, hangi hisseler katılım endeksine girebilir
Katılım Endeksi Nedir? Borsada Katılım Endeksine Uygun Hisseler
piyasalar güne nasıl başlıyor 3 Temmuz 2024 güncel analiz
Piyasalar Güne Nasıl Başlıyor? Borsa, Döviz, Altın ve Bitcoin
bedelsiz sermaye artırımı nedir, bedelsiz sermaye artışı amaçları ve sonuçları
Bedelsiz Sermaye Artırımı Nedir? Hisse Fiyatını Nasıl Etkiler?
Türkiye gri listeden çıktı, borsaya etkileri nasıl olacak
Türkiye Gri Listeden Çıktı. Borsaya ve Piyasalara Etkileri
Kontrolmatik yeni iş ilişkisi kontr hisse
Kontrolmatik 8,1 Milyon Euro Tutarında Yeni İş İlişkisini Duyurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları