Petrol Fiyatı 80 Doları Aşmak Üzere, Analistlerin Petrol Yorumları

Petrol fiyatlarında yaşanan sert yükseliş yeni haftada da etkili olmaya devam ediyor. İsrail’in İran’ı vuracağına dair beklentiler petrol fiyatının yükselmesine neden oluyor. Özellikle ABD ve İsrail arasında yapılan görüşmelerde İran’da bulunan petrol tesislerinin vurulmasına dair değerlendirmeler petrol fiyatında sert yükselişin temel sebebi olarak görülüyor. Yeni haftaya başlarken petrol için 80dolar seviyesi analistler tarafından kritik bölge olarak değerlendiriliyor. İşte yeni haftaya başlarken ham petrol ve brent petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ve daha fazlası..

Brent Petrol 80 Dolara Dayandı

İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e yapmış olduğu operasyon sonrası gözler İsrail tarafına çevrildi. İsrail, Lübnan, Beyrut, Suriye’deki hedefleri vurmaya devam ederken İran’a henüz bir harekat düzenlemedi. Ancak yetkililer İran’a bu hafta içerisinde bir operasyon düzenleneceğin dair sinyaller verdi. Bu hafta ABD’li yetkililer ile yapılacak görüşmeler sonucunda İran’ın nükleer ve petrol tesislerine yönelik olası saldırıların görüşüleceği ifade ediliyor. Bu durumda petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Öyle ki son 10 günde petrol fiyatlarındaki yükseliş yüzde 10’u buldu. Şimdi ise merak edilen soru petroldeki yükselişin nereye kadar devam edeceği..

Petrol 100 Doları Aşar mı? Analist Tahminleri

Uzmanların genel değerlendirmeleri izlendiğinde İsrail’in İran’a ait petrol sahalarını vurması halinde petrol fiyatlarında yaşanacak yükselişlerin kalıcı olmayacağını ifade ettiklerini söyleyebiliriz. Ancak kısa süreli sert fiyat artışlarını beraberinde getirebilecek bu operasyonlar özellikle forex piyasasında işlem yapan traderları ciddi anlamda zorlayabilir. Bu nedenle fx piyasasında işlem yapan yatırımcıları buradan uyarmamızda fayda olacaktır.

Bazı analistler İsrail’in bu yönde saldırılar yapması halinde ham petrol fiyatının 100 dolar üzerine çıkabileceği uyarısında bulundu. Ancak yapılan değerlendirmelerde petrolün 100 doları aşması halinde bile bu seviye üzerinde uzun süreli tutunamayacağı ifade ediliyor. Yan 100 dolar üzerinde kalıcılık sağlamasının oldukça zor olduğu analistler tarafından ifade ediliyor.

Petrolün 100 doları aşması demek faiz indirimi patikasına girmiş olan FED’in en son isteyeceği şeylerden biri olur. Çünkü petrol fiyatlarında aşırı yükseliş yeniden enflasyonu tetikleyebilecek bir gelişme olarak kabul edilir. Özellikle seçimler öncesinde petrol fiyatını aşırı yükseltecek bir hamleye Biden-Harris yönetimi izin verir mi sorusunun cevabı da önümüzdeki günler için cevap bulması beklenen sorular arasında. Eğer bu yönde İsrail’e izin çıkar ve petrol fiyatları 100 dolar üzerine yerleşirse bu seçimlerde Trump’ın eline çok büyük bir koz vermek anlamına gelecektir. Dolayısı ile burada ABD’nin İsrail’e ve Netanyahu’ya karşı takınacağı tavır büyük önem taşıyor olacak.

Eğer ülkelerin petrol çıkarma maliyetlerini merak ediyorsanız Ülkelerin petrol çıkarma maliyetleri başlığına göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Nedir? Hisse Fiyatına Etkileri
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borsa neden düşüyor, ne zaman yükselir?
Borsa Neden Düşüyor, Ne Zaman Yükselir? Detaylı Borsa Analizi
TCMB faiz kararını açıkladı
TCMB Faiz Oranlarını Değiştirmedi. Faiz %50 Seviyesinde Kaldı
spk bedelli ve bedelsiz sermaye artışı onayları
SPK, 5 Bedelsiz ve 1 Bedelli Sermaye Artırımını Onayladı
ağustos ayında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı
2024 Ağustos Ayında Hangi Yatırım Aracı Ne Kadar Kazandırdı?
tarım dışı istihdam ne demek, ne zaman açıklanır piyasaları nasıl etkiler
Tarım Dışı İstihdam Nedir? Piyasaları Nasıl Etkiler?
piyasalar güne nasıl başlıyor, küresel piyasalarda bugün beklentiler, borsa, kripto ve altın yorumları
Küresel Piyasalarda Bugün | Borsa İstanbul, Kripto Paralar ve Altın Yorumları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları