TAB Gıda (TABGD) Hisse Geri Alım Programı Açıkladı

Borsa İstanbul’da şirketlerin geri alım kararları peş peşe geliyor. İsrail – İran arasında artan gerilim ve faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle satış baskısı altında olan hisse senetlerinde bazı patron ve yönetimler harekete geçmiş durumda. Onlardan biri de TAB Gıda oldu. TABGD hisse senedi için geri alım programı başlatıldığı duyuruldu. TABGD geri alım programı ile ilgili detayları anlattık.

TAB Gıda Hisse Geri Alım Programı

Şu an 140,70 seviyesinden işlem gören TAB Gıda 750 milyon TL tutarına kadar bir geri alım programı başlattığını duyurdu. KAP üzerinden ilan edilen bilgilendirmenin detayları ise şu şekilde;

Şirketimiz’in 14.06.2024 tarihinde yapılmış olan 2023 Faaliyet Yılına İlişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, ilgili mevzuat çerçevesinde hazırlanmış olan Pay Geri Alım Programı (“Program”) onaylanmış ve Yönetim Kurulu’na pay geri alım yetkisi verilmiş idi. Yapılan müzakereler neticesinde anılan Program çerçevesinde geri alıma başlanmasına karar verilmiştir.

Program süresi 3 yıl olup, Program kapsamında geri alıma konu edilebilecek azami toplam pay sayısı, sermayenin % 2.10’una tekabül eden 5.500.000 adettir. Ekonomik ve ticari koşulların, sermaye piyasasındaki şartların, Borsa İstanbul’daki işlem hacimlerinin ve/veya Şirket’in finansal durumunun vb. uygun olmaması halinde, Şirket Yönetim Kurulu, belirlenen azami pay sayısına ulaşılmadan Geri Alım Programı’nın sona erdirilmesi ya da durdurulması konusunda tam yetkilidir.

Program kapsamında ilk etap geri alım işlemleri için başlangıç tarihinin 9.10.2024 ve bitiş tarihinin 9.04.2025 olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

Geri alım sürecine ilişkin gerekli bilgilendirmeler usulüne uygun şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır

TABGD hisse geri alı programı başlattı

Geri Alım Programından TABGD Hisse Senedi Nasıl Etkilenir?

TAB Gıda hisseleri Temmuz ayında 200 lira üzerindeyken şu an 140 lira seviyesine kadar gerilemiş durumda. Şirket yönetimi de hisselerinin değerinin daha fazla düşmesini istemiyor olacak ki bu kararı almış. Ancak açıklanan geri alım programları çerçevesinde duyurulan meblağlar ile genellikle alım programları tamamlanmıyor. Yani bazen firmalar geri alım açıklıyor ama açıkladıkları rakamların yüzde 5-10’u kadar alım yapıyorlar. Bu nedenle TAB Gıda yönetiminin nasıl bir alım stratejisi izleyeceği hisse fiyatı açısından önemli olacak.

Alınan pay geri alım programı ile TABGD hisselerinde bugün pozitif bir başlangıç olması beklenebilir. Ancak yukarı yönlü hareketin devamı için şirket yönetiminin pay geri alım programında ne kadar aktif rol alacağı önemli olacak. Tabii diğer taraftan son günlerde İran ve İsrail arasında tırmanan gerilimin de ne yönde ilerleyeceği hem borsa geneli hem de TABGD hisse senedi fiyatlamaları açısından önemli bir etken olmaya devam edecektir diye düşünüyoruz.

TAB Gıda dışında geri alım programı açıklayan şirketler arasında bu dönemde en yüksek tutarlı geri alım programı BIMAS hisselerinde açıklandı denilebilir. BIMAS hisse geri alım programı başlığından dev geri alım kararının detaylarına göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Kripto Paralar Güne Nasıl Başladı? Bitcoin Fiyat Analizi 24.06.2024
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Smart güneş hisse yorumu, smrtg hisse analizi
Smart Güneş Hisse Yorumları, SMRTG Hisse Analizi
CANTE hisse yorumları, bedelsiz sermaye onarımı ve Odaş'ı hisse satışı incelemesi
CANTE Hisse Analizi, Odaş Hisse Satışı ve Bedelsiz Onayı Yorumu
HSBC Bank, MGROS, BIMAS ve SOKM hedef fiyatlarını düşürdü
HSBC, SOKM, MGROS ve BIMAS’ta Hedef Fiyatlarını Düşürdü
son 1 yılda en çok değer kaybeden hisseler
Son 1 Yılda En Çok Değer Kaybeden Hisseler, (EKİM 2024)
Aracı kurumların ASELSAN hisse fiyat tahminleri
Aselsan Hisse Fiyatı Tahminleri, Kurumların ASELS Hedef Fiyatları
Fitch Türkiyenn kredi notunu yükseltti
Fitch, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti. Piyasaları Nasıl Etkiler?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları