Bank of America 1,5 Milyar TL’lik Hisse Aldı, Borsa %2 Yükseldi

Uzun bir aranın ardından borsada yeşil rengi bugün gördük. BofA’nın yaklaşık1,5 milyar TL alım yaptığı bugün Borsa İstanbul günü yüzde 1,85 yükselişle 8,860 puan seviyesinden kapadı. Yapı Kredi Bankası ve Koç grubu hisselerindeki ekstra hareketlilikte bazı haberlerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Bank of America’dan 1,5 Milyar Liralık Hisse Alımı

Bugün BofA sabah saatlerinden itibaren piyasada alıcıydı. Özellikle Koç Holding ve Yapı Kredi Bankası hisselerinde gelen yüklü alımlar sosyal medyada Yapı Kredi’nin satışına dair bazı spekülasyonları da beraberinde getirdi. YKBNK’de yaklaşık 11 milyon lot hisse alan Bank of America, KOCHL hisselerinde de aktifti ancak KCHOL hisselerinde satış tarafındaydı. 200 bin lot üzeri satışta kapadı.

BofA YKBNK hisselerinde 287 milyon liralık alış yaptı. Bugün Bank of America en çok THYAO sonrasında ise YKBNK hissesindealıcıydı. Sonrasında ise 3. sırada PGSUS hisse senedinde alıcı konumunda olan BofA’nın en çok sattığı hisseler ise ISCTR, AKBNK ve GARAN hisse senetleri oldu.

Bank of America hisse alımları

Totalde 1,5 milyar TL’lik alımla günü noktalayan Bank of, Borsa İstanbul’un da günü yüzde 2’ye yakın primli kapamasını sağladı.

Mehmet Şimşek Ne Söyledi?

Mehmet Şimşek sabah piyasa açılışı öncesinde NTV ekranlarındaydı. Herkes borsa ile alakalı söyleyeceklerini merak ediyordu ancak bu konu hiç açılmadı bile. Sanki bir sorun yokmuş gibi gündeme dair değerlendirmelerde NTV sunucusu borsa ile alakalı herhangi bir soru sormadı. Şimşek, borsa ile alakalı olarak dolaylı yoldan turizm ve yeşil dönüşüm sektörüne yönelik olumlu açıklamalar yaptı. Körfez ülkelerinin ilgisinin bu sektörlerde yoğun olduğunu ifade eden Mehmet Şimşek’in açıklamaları sonrası hem yeşil enerji hem de turizm sektörü hisselerinde bir miktar hareketlilik yaşandı.

Bank of America’nın hangi hisse senetlerinde ne kadar alım yaptığını görmek için BofA’nın en çok aldığı hisseler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Smart Güneş Hisse Yorumları, SMRTG Hisse Analizi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mehmet Şimşek borsa kazançlarının vergilendirilmesi
Mehmet Şimşek’in Borsa Kazançlarına Yönelik Vergi Açıklaması
Güne başlarken piyasalar güncel analiz, yorum ve beklentiler
Bitcoin Neden Düşüyor? Güne Başlarken Piyasa Fiyatlamaları
Özata Denizcilik halka arz oluyor, halka arz ile ilgili hap bilgiler
Özata Denizcilik San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor (SPK Onayladı)
BIMAS hisse geri alım programı başlatmak için SPK'ye başvuracak
BIMAS 1 Milyar TL’lik Geri Alım Programı İçin SPK’ya Başvuracak
Alpinvest yatırım OBAMS hisse alımı bildirimi
Alpinvest Yatırım Oba Makarnacılık Hissesi Aldı. OBAMS Pay Alımı
Türk Hava Yolları hisse yorumları, analistlerin ve kurumların beklentileri
Türk Hava Yolları (THYAO) Yorum, THY Hisse Analizi ve Beklentileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları