ODAŞ Elektrik, 597 Milyon Lot CANTE Hissesi Sattı

Borsa İstanbul’da son dönemde yatırımcıları pek mutlu etmeyen gelişmeler yaşanıyor. Çünkü bir çok şirkette patronların hisse satışları sürüyor. CANTE de bu şirketlerden bir tanesi. CANTE hissesini satan ise yine ODAŞ Elektrik oldu. Daha geçtiğimiz günlerde bedelsiz bölünme öncesinde 93 milyon lot satışla şaşkınlık yaratan ODAŞ şimdi de tam 597 milyon lot hisse satışıyla gündeme geldi. ODAŞ’ın CANTE’de yapmış olduğu satışa dair detaylar..

597 Milyon Lot Hisse Satışı

ODAŞ Elektrik, bağlı ortaklığı CANTE’de 597 milyon lot satış yaptığını ve bu satış sonrasında elinde kalan CANTE paylarının %40’adüştüğünü duyurdu. Yapılan 597 milyon lotluk satışın kurumsal yatırımcılara 2 TL fiyatından gerçekleştirildiği açıklandı. Şimdi yatırımcıların merak ettiği ise kurumsal yatırımcıların almış oldukları payları e yapacakları. Hemen hisse satışına mı geçecekler yoksa aldıkları hisseleri ellerine bir süre tutacaklar mı? Bu sorunun cevabı CANTE’de bugün ve önümüzdeki günlerde oluşacak fiyatlamalar için büyük nem taşıyor olacak.

Güncel CANTE Hisse Yorumu

Bedelsiz bölünme gerçekleştikten sonra CANTE’de işle hacmi yükseldi. Ancak bölünme sonrası beklenilen sıçrayış gelmedi. Çünkü ODAŞ, hissenin yakasından düşmedi. Her fırsatta hisse satışı gerçekleştiren ODAŞ Elektrik elindeki payları daha da satmaya devam edecek mi bilinmiyor. Ancak SPK’nın artık bu işe dur demesi gerekiyor. Canı isteyen patron veya ortaklar bu denli yüklü satışları bir anda gerçekleştirememeli. Bu durum şirketlere nakit kaynağı sağlıyor beki ama yatırımcıların güvenini zedeliyor.

cante grafik yorumu, 1 temmuz 2024 cante hisse analizi

2,01 seviyesinden geçtiğimiz haftayı kapatan CANTE için haftalık kapanış oldukça şaşırtıcı olmuştu. Çünkü 2,07’den karanlık odaya giriş yapan hisse senedinin karanlık oda çıkış fiyatı 2,01 olmuştu. Piyasa kapanışı sonrasında ODAŞ Elektrik tarafından yollanan KAP ile bu kapanışın sebebi de beli oldu. Şimdi CANTE için 2 lira seviyesi kritik. Hissenin bu fiyat altında kapanış yapmaması önemli. Gün içi 2 lira altını test etse bile gülük kapanışların 2 lira üzerinde olması hisse fiyatı için önemli olacaktır.

İlginizi Çekebilir:Euro Ne Olur? Euro Dolar Paritesi Düşer mi? EURUSD Analizi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

ASTOR hisse analizi, ASTOR Enerji güncel yorum ve beklentiler
ASTOR Enerji Yorumları, ASTOR Hisse Analizi, Şirket İncelemesi
piyasalar güne nasıl başlıyor, döviz altın ve kripto paralar
Piyasalar Güne Nasıl Başlıyor? Borsa İstanbul, Döviz Kurları, Altın ve Kripto Paralar
tavan fiyat nedir, hisse tavan hesaplama
Hisse Tavan Fiyatı Hesaplama, Borsada Tavan Fiyat Uygulaması
son 1 yılda en çok değer kaybeden hisseler
Son 1 Yılda En Çok Değer Kaybeden Hisseler, (Eylül 2024)
HEKTS hisse analizi, Güncl Hektaş bianço yorumu ve grafik incelemesi
HEKTAŞ Hisse Analizi, HEKTS Güncel Bilanço ve Grafik Yorumları
CANTE hisse yorumları, bedelsiz sermaye onarımı ve Odaş'ı hisse satışı incelemesi
CANTE Hisse Analizi, Odaş Hisse Satışı ve Bedelsiz Onayı Yorumu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Borsa Burada | © 2024 | Döviz, Borsa ve Finans Piyasaları